albion street - Grant Murray Website

Go to content

Main menu:

albion street

projects > residential > urban
 
 


Occupying the site of the historic Press Bar, the proposals complete the transformation of this section of Albion Sreet by infilling the last remaining gap within the street pattern. The proposals incorporate flexible commerical space to the ground floor, which includes a mezzanine & basement level. Above this residential units have been created, comprising studio & 1 bedroom properties.  The most basic palette of materials has been utilised - just glass & steel. Smooth satin steel cladding makes up the prevailing material, with corten steel used to create a striking statement. The building line splays at 3 different angles to reflect the storey heights along the street; creating a 'twisted' appearance unique to the building.  

 

project: new mixed use residential / commercial development
client: private
cost: £TBC
location: 199 albion street, merchant city, glasgow
architect: curtis hold
completion date: TBC

 

projects I residential I urban I albion street

 
 
Back to content | Back to main menu