blawarthill hospital - Grant Murray Website

Go to content

Main menu:

blawarthill hospital

projects > conversion
 


Complimenting the adjacent proposed newbuild development is the conversion of the former hospital building. Languishing in a state of significant deterioration, the design proposals grant a new lease of life to the building by sensitively adapting the internal arrangement to create 4 no. residential flats. For vertical circulation it is proposed to utilise the existing stairwell & hall way which splits the building into two; thus creating two wings either side for accommodation.

A previous extension to the building covered the stairwell & has recently been demolished to create a void vertical strip. It is proposed to fill the space created on the rear elevation with a glazed screen which will flood the newly formed close area with natural light. Externally, it is proposed to use the rear of the building for vehicular parking. This allows the front of the building to remain as a private garden space and offer an attractive outlook to the living areas of all flats.


project: conversion of former hospital to form 4 dwellings
client: yoker housing association
cost: £TBC
location: holehouse drive, yoker
architect: mark smith
completion date: nov 2018

 

projects I conversion I blawarthill hospital

 
 
Back to content | Back to main menu