Go to content

The brief for the building required 3 distinct elements; the Association’s offices, flatted accommodation for social rent & community facilities. The three parts to the project would work in conjunction to make the most efficient use of the site & maximise available funding. The site was extremely constraint, in the heart of the Lanark Conservation Area, with a 2.2m level difference. The design was driven by a desire to integrate the new building into the identity of the area, offering a modern sympathetic addition to the town.
 
The ground floor houses facilities for the benefit of tenants & the surrounding local area. These include a reception area with computer access for public use, free high-speed broadband Wi-Fi, a multi-purpose space,  2 smaller confidential meeting rooms, accessible kitchen, toilets & baby change. The multi-purpose space will be fully resourced with presentation equipment & video conferencing that will support a broad range of activity. The room is furnished to ensure flexible use:  ranging from board-style meetings, a training venue, public meetings, light exercise & relaxation classes, to college outreach work. Clydesdale Community Hub will provide a base for the outreach delivery of services & activities, & a meeting base for groups to hire.


project: clydesdale community hub
client: clydesdale housing association
cost: £1.5 million
location: north fennel, lanark
architect: gary pinkerton
completion date: december 2019

projects I community I clydesdale community hub
Back to content