the gatehouse - Grant Murray Website

Go to content

Main menu:

the gatehouse

projects > residential > rural
 


Having been abandoned for a considerable length of time, the project sees the complete restoration of this stunning B listed gatehouse in the rural village of Cove. Grant/Murray fulfilled the roles of both architect & project manager on the sensitive alterations & refurbishment, that incorporated the entire first floor attic space being converted & extended. This has created 2 further double bedrooms - both with exceptional views out over Loch Long - as well as a stunning new feature bathroom.  

The entire roof has been renewed, with the highly patterned slate banding reproduced exactly; while new gothic windows & roof lights introduced at first floor enhance the substantial existing character of the property. Extensive external improvements with new bespoke gates, front garden & driveway will complete the transformation & return this architectural gem back to its former glory.


project: refurbishment & aterations of existing B listed cottage
client: lime/haus
cost: £125,000
location: shore road, cove
architect: curtis hold / gary pinkerton / mark smith
completion date: dec 2016

 

projects I residential I rural I the gatehouse

 
 
Back to content | Back to main menu